ترازو یکی از کاربردی ترین و با قدمت ترین ابزار های توزین، برای اندازه گیری وزن هر جسم و ماده بکار می رود که امروزه با توجه به کاربرد های مختلفی که از این وسیله اندازه گیری می شود، در تنوع مدل های مختلف در دسترس قرار گرفته است.
ترازو امروزه تقریباً در هر صنعتی کاربرد دارد به همین منظور آشنایی با انواع ترازو و کاربرد آن ها کمک شایانی در خرید این محصولات به شما خواهد کرد چرا که در زمان سفارش مهم ترین اصل علاوه بر شناخت نیاز کسب و کارتان، شناخت و بررسی دقیق این محصولات مطابق با احتیاج مجموعه خواهد بود.
در گذشته ترازو ها شکل ساده تری داشتند که تحت عنوان ترازو 2 کفه ای، قپان، ترازوی عقربه ای، ترازوی آبی، ترازوی حکمت، ترازو ترکیبی و … شناخته می شدند. ولی امروزه شکل پیشرفته تر و حرفه ای تری از آن ها را دریافت کرده ایم که به صورت ترازو فروشگاهی، ترازوی صنعتی، ترازوی آزمایشگاهی، ترازوی آشپزخانه، ترازوی نفرکش و … دیده می شوند.
ترازوهای قدیمی بدون لودسل و به صورت دستی با استفاده از سنگ آهنی کار وزن کشی را انجام می دادند. تنها مدل قدیمی ترازو ها که دارای لودسل برای اندازه گیری بود، ترازوی عقربه ایست که لودسل اتصال یافته به نمایشگر با قرار گیری وزن بر روی کفی توزین، با حرکت عقربه، وزن را نشان می داد. البته این نمونه ترازو ها هنوز هم طرفداران مخصوص به خود را دارند.
سری جدید و مدرن ترازو ها، ترازوی دیجیتال است که با داشتن نمایشگر ال سی دی و ال ای دی قادر به نمایش اعداد در نمایشگر به صورت واضح و با دقت بالا می باشد. شکل و شمایل مختلف این ترازو ها استفاده از آن ها را برای محیط های مختلف و کسب و کار های گوناگون مناسب قرار می دهد. هدف در این مقاله آشنایی با انواع ترازو و کاربرد آن هاست تا بهتر بتوانید برای انتخاب شان در خرید تصمیم گیری نمایید.
ترازو چیست و انواع آن
در تعریف ساده، ترازو از گذشته تا به امروز وسیله برای اندازه گیری بوده است که می توان با استفاده از آن وزن یا جرم را بدست آورد. کاربرد این وسیله که البته امروزه به شکل دیجیتالی و با کاربری های بیشتری در دسترس قرار گرفته است، استفاده از آن را برای انواع صنایع، مصارف فروشگاهی، آزمایشگاهی، خانگی و … مناسب قرار می دهد. در مطلب آشنایی با انواع ترازو و کاربرد آن ها هدف بررسی دقیق این محصولات است، پس همراه ما باشید.
تاریخچه ترازو
قدمت ترازو به حدود 5000 سال قبل از میلاد باز می گردد که تصویر بر روی مقبره های فراعونه حاکی از این موضوع است. البته که در زمان عهد عتیق نیز اشاره کوچکی به ترازو ها شده که نشان دهنده کاربردی بودن شان از گذشته های دور تا به امروز را می رساند. در علوم ریاضی نیز ترازو کاربرد مستقیمی جهت بدست آوردن نسبت مستقیم و معکوس بوده است. در کل تمامی این موضوعات نشان دهنده ی کاربرد مهم ترازو در زندگی بشر می باشد.
در گذشته ترازو ها شکل دستی داشتند یعنی ترازو های قدیمی بدین شکل طراحی می شدند که از یک تکیه گاه دو بشقاب و کاسه به فاصله مساوی قرار می گرفت که در یکی از این بشقاب ها بار مورد توزین و در بشقاب دیگر وزنه مشخص شده را قرار می دادند و آنقدر این وزنه ها را کم و زیاد می کردند تا تعادل در هر دو بشقاب برقرار و به صورت یکسان قرار گیرد. با این توضیحات باید متوجه شده باشید که احتمال بروز خطا در این روش زیاد بوده و علاوه بر پرخطا بودن معمولاً زمان زیادی را از فروشنده می گرفت.
پیشرفت تکنولوژی در تمامی زمینه ها، پیشرفت در زمینه تولید ترازو ها را نیز به دنبال داشته که تحت عنوان ترازوی دیجیتال در بازار رقابت با یکدیگرند. روی کار آمدن ترازو های دیجیتال، باعث از رده خارج شدن ترازو های قدیمی شد چرا که با کمترین درصد خطا و با سرعت بالا می توانند به اندازه گیری وزن بپردازند. طراحی این محصولات نیز طوری بوده که هر دستگاه مطابق با نیاز محیط طراحی شده است.
ترازو ها امروزه در مدل های متنوع در حال پیشرفت اند که این پیشرفت تغییر ترازو ها را از نوع ترازو قپانی، ترازوی دوکفه ای و … به ترازو دیجیتالی در مدل های مختلف به دنبال داشته است. ترازو را قطعاتی تشکیل داده که با هماهنگ شدن و کنار هم قرار گیری این قطعات به صورت همزمان و وابسته، کار وزن کشی انجام می شود.
انواع ترازوی دیجیتال
تولید ترازو های دیجیتالی در انواع مختلف، تأمین کننده نیاز مصارف گوناگون بوده که این تنوع تولیدی در انواع مدل های زیر قرار گرفته اند:
- ترازوی فروشگاهی
- ترازوی صنعتی
- ترازوی آزمایشگاهی
- ترازوی قطعه شمار
- ترازوی آشپزخانه
- ترازوی نفرکش
ترازوی فروشگاهی Shop scale
ترازوی دیجیتال فروشگاهی برای تعیین وزن یک کالا در فروشگاه ها بکار می رود. در واقع با قرار گیری بار یا کالا تعیین شده بر روی سینی توزین ترازوی فروشگاهی، وزن آن تعیین می گردد.
ترازوهای فروشگاهی کالایی ضروری برای هر فروشگاهی هستند که با سرعت و آسانی می توانند به توزین با دقت بالا بپردازند. تولید این ترازو ها در مدل و ظرفیت های مختلف امکان استفاده از آن ها را در هر گروه صنفی ممکن کرده که تنها نیاز است با توجه به شرایط به انتخاب بپردازید. در بسیاری از مدل های این ترازو ها قابلیت صدور فاکتور چاپ، اتصال یافتن به رایانه – بارکد خوان – کارت خوان – کشوی پول و … قرار دارد که آن را تنها یک ترازو برای وزن کشی قرار نمی دهد.
تولید ترازو های فروشگاهی در کسب و کارهای کوچک و بزرگ، پرفروش بودن این دسته از ترازو ها را در بازار می رساند که در سه دسته بندی ترازوی ساده فروشگاهی، ترازوی پرینتر دار فروشگاهی و ترازوی لیبل زن فروشگاهی می باشد.
- ترازوی ساده: بدون چاپگر، تنها برای توزین استفاده می شود.
- ترازوی پرینتر دار: دارای پرینتر به منظور چاپ رسید فاکتور فروش است.
- ترازوی لیبل زن یا بارکد زن: برای چاپ لیبل و ارائه رسید فاکتور است.
ترازوی صنعتی Industrial scale
کسب و کارهای بسیاری در طیف گسترده ای نیازمند به ترازوی صنعتی هستند که با بدنه ای مقاوم و مستحکم بتواند به انجام عملیات توزین بپردازد. ترازوی صنعتی یک مقیاس دقیق و بدون خطا، معمولاً از دوام بیشتری به نسبت نمونه های تجاری برخوردار است. قابلیت استفاده از این دستگاه جهت استفاده در محیط های خطرناک و رطوبت نشان از مقاومت بالای محصول را می رساند.
ترازوی آزمایشگاهی Laboratory scale
چون دقت از اهمیت بالایی در آزمایشگاه ها برخوردار است لذا ترازوی آزمایشگاهی برای این مصارف استفاده می شود. ترازوی آزمایشگاهی یک ابزار قابل اعتماد برای بدست آوردن وزن مواد با درجه دقت بالاست که در شکل های مختلف و با ظرفیت های متفاوت تعریف شده است. ویژگی های خاص ترازوی آزمایشگاهی آن را از نوع معمولی فراتر می برد طوریکه با درجه دقت بالا امکان اندازه گیری محدوده میکرو و یا میلی گرم را نیز ایجاد کرده است. شکل این ترازو های دیجیتالی در دو نوع محفظه دار و بدون محفظه طراحی شده تا با توجه به سطح نیاز کاربر انتخاب گردد. قابلیت تبدیل واحد های وزنی مختلف به یکدیگر از امکانات ویژه این محصول تعریف می شود.
ترازوی قطعه شمار Counter scale
ترازوی قطعه شمار به این دلیل وارد بازار رقابت با سایر ترازو های دیجیتال شده تا از اتلاف وقت در شمارش قطعات و بروز خطاهایی که در این روش ممکن است اتفاق بیفتد، جلوگیری نماید. ترازوی قطعه شمار که تحت عنوان ترازوی شمارشگر نیز نام برده می شود، برای کنترل موجودی و صرفه جویی در زمان و هزینه هاست. این ترازو برای شمارش و توزین به طور همزمان تولید شده و برای استفاده در مراکز بسته بندی، کارگاه های تولیدی و … جزء ایده آل ها بررسی می گردد.
ترازوی آشپزخانه kitchen scale
ترازوی آشپزخانه جزء ابزار توزینی بررسی می شود که برای اندازه گیری مواد غذایی استفاده می شوند. این ترازو به آشپز ها اجازه می دهد تا با دستورالعمل خاص و دقیق به پخت و پز بپردازند. ترازوی دیجیتال آشپزخانه با طراحی ساده و پیچیده برای توزین مواد خشک و مایع استفاده می شوند.
ترازوی نفرکش Weighing scales
ترازوی نفرکش یا همان ترازو زیر پایی به منظور توزین وزن انسان و رسیدن به تناسب اندام است که در دو مدل دیجیتالی و عقربه ای در بازار دیده می شود.
ترازوی جیبی Pocket scale
از اسم ترازو مشخص است که در ابعاد کوچک و سبک به اصطلاح قابل حمل بوده که به راحتی با قرار دادن درون جیب می توان از آن استفاده کرد. ترازوی جیبی برای توزین های سبک و کوچک به صورت پرتابل استفاده می شود.
کدام مدل و یا برند ترازو دیجیتال، مناسب کسب کار ماست؟
برای اینکه متوجه شوید کدام ترازو مناسب کسب و کار شماست، در ابتدا باید هدف و نیازتان را در نظر بگیرید. به عنوان مثال تعیین کنید که کسب و کار و محیطی که قرار است ترازو را در آن قرار دهید کجاست؟ حداکثر وزن مورد نیاز برای توزین چقدر است؟ از ترازو به غیر از توزین چه انتظارات دیگری دارید؟ و … امثال این سوالات. با مطالعه هر کدام از این ترازو ها که در بالا بدان پرداختیم، می توانید مورد ایده آل تان را برگزینید.
- در بیان بهترین برند ترازو فروشگاهی می توان ترازوی محک، ترازوی رادین و ترازوی پند را معرفی نمود.
- در خصوص ترازوی صنعتی نیز باید به شرکت تولیدی پند اشاره کرد که موفق شده تا دو مدل ترازو پند 3000 و ترازو پند 7000 را وارد بازار فروش این محصولات نماید.
- در رده ترازو آزمایشگاهی، شرکت تولیدی ترازوی AND، ترازوی MH و ترازوی کیا قرار می گیرد.
- در خصوص سیستم توزین قطعه شمار هم باید ترازوی ساتریو و ترازوی اکسل را در نظر گرفت.
- برای انتخاب ترازوی آشپزخانه هم می توانید از تولیدات شرکت ترازوی کیا، ترازوی MH، ترازوی میزان انتخاب داشته باشید.
نتیجه گیری
در بالا در خصوص انواع ترازو دیجیتال و کاربرد های آن صحبت کردیم. در واقع آشنایی با انواع ترازو و کاربرد آن ها به شما کمک می کند تا در خرید علاوه بر داشتن یک راهنما، مناسب ترین گزینه و یا مدل را انتخاب نمایید. ترازو ها از گذشته تا به امروز دستخوش تغییراتی قرار گرفته اند که به شکل حرفه ای و پیشرفته هم اکنون در دست فروش اند. در دسته بندی تولیدی از ترازو های دیجیتالی باید به ترازو فروشگاهی که شامل ترازوی ساده، چاپگر دار و بارکد خوان است، اشاره نمود، ترازوی صنعتی، ترازوی قطعه شمار، آزمایشگاهی، آشپزخانه و جیبی دیگر مدل های ارائه شده از ترازو دیجیتالی هستند.
برای خرید انواع این ترازو ها و بررسی و مقایسه قیمت آن ها به نسبت سایر فروشگاه ها، می توانید از مگا اسکیل، مرکز تخصصی فروش ترازو و باسکول در کشور مراجعه نمایید. این نمایندگی با ارائه ترازوهای دیجیتال در مدل و طراح های مختلف با برند های متفاوت، به فروش این سیستم های توزین با بهترین قیمت پرداخته است. به منظور خرید به دو روش حضوری و غیر حضوری قادر خواهید بود از این مجموعه اقدام نمایید.
در جهت دریافت اطلاعات بیشتر و راهنمایی های لازم در خصوص خرید با ما در ارتباط باشید.